Dodany: 2012-07-13 12:02:39
images/pielmieni2.JPGd35d8.JPG Poza mięsnymi daniami kuchnia rosyjska jest słynna także z pierogów, pielmieni to jedne z nich pochodzą z syberii. To tradycyjne, rozpoznawalne danie rosyjskie, żeby je przyrządzić należy najpierw wyrobić ciasto złożone z soli, dwóch jajek, pół szklanki ciepłej wody i zagniatać.

Dodany: 2012-07-13 11:56:32
images/zuparybna.jpg812fe.jpg Kuchnia rosyjska istotnie odbiega od kuchni polskiej czy zachodniej, jako jedna z nielicznych ma zakorzenione w swojej kulturze nie tylko zupy mięsne, ale też rybne do jakich należy ucha. Ucha jest bardzo gęstą zupą przygotowaną na bazie rybiego mięsa.

Dodany: 2012-07-13 11:43:51
images/minestrone.jpgcbc23.jpg Jako jedna z nielicznych zup kuchnia rosyjska, jest podawana na zimno to chłodnik. Może mieć bardzo różne dodatki to od kucharza zależy sposób jej wykonania i podania. Podstawowe składniki do okroszki proponowane przez kuchnia rosyjska to jajka, mięso, buraczki, ogórki tak wszechobecne w kuchnia rosyjska.

Dodany: 2012-07-13 11:40:53
images/czernina.jpgbb2cc.jpg Kuchnia rosyjska jest bogata w zupy, wszystkie zupy kuchni rosyjskiej są bardzo do siebie podobne i w wykonaniu i smaku i wyglądzie nie inaczej jest z chasz, ma podobny skład i smak jak solianka czy pochliopka i tka samo długo należy go gotować i przyrządzać.

Dodany: 2012-07-13 11:33:40
images/soljanka.jpgf12fe.jpg W kuchni rosyjskiej obecne jest mięso nie tylko w postaci drugich dań głównych również zupy zawierają mięso w dużych ilościach, to znak rozpoznawczy kuchnia rosyjska i jednego z jej głównych dań solianki.