Dodany: 2012-07-13 11:40:53
 

Chasz Kuchnia rosyjska jest bogata w zupy, wszystkie zupy kuchni rosyjskiej są bardzo do siebie podobne i w wykonaniu i smaku i wyglądzie nie inaczej jest z chasz, ma podobny skład i smak jak solianka czy pochliopka i tka samo długo należy go gotować i przyrządzać.

 

Główną cechą zup w kuchnia rosyjska jest, to że są sycące można się nimi z powodzeniem najeść. Do chaszu potrzeba: wołowiny, rosołu drobiowego9kostki), selera, marchwi, borowika suszonego, pietruszki, cebuli, masła, mąki, natki pietruszki, cytryny, liścia laurowego, soli i pieprzu. Sposób przyrządzenia jest prosty gotujemy kostkę rosołową, przez godzinę, zmoczone grzyby odcedzamy i kroimy drobno, umyte warzywa kroimy w kostkę na maśle podsmażamy warzywa z grzybami dodajemy do zupy plus woda. Po ugotowaniu można dorzucić cytrynę w plasterkach i natkę.

 

Chasz nieznacznie różni się od tradycyjnych zup kuchnia rosyjska. Podobne składniki i schemat przyrządzania, styl i czas gotowania. Kuchnia rosyjska porusza się w jednym smaku i guście, wymieniając tylko niektóre składniki w daniach..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Chasz
Nick: