Dodany: 2012-07-13 11:17:10

 

O kuchni z RosjiKuchnia to nie tylko miejsce przyrządzania posiłków, to też rodzaj i styl gotowania charakterystyczny dla danego kraju, narodowości. Pod tym względem mocno wyróżnia się np. kuchnia rosyjska.

 

Kuchnia rosyjska opiera się na tradycyjnych, potrawach Rosji w większości są to ostre, pikantne potrawy z dużą ilością mięsa. Nawet zupy w kuchnia rosyjska zawierają duże ilości mięsa typowe ich przykłady to: pochlipka, solianka, chasz, okroszka, ucha. Poza daniami mięsnymi kuchnia rosyjska słynie z różnego rodzaju pierogów, klusek, kopytek są one zazwyczaj faszerowane nadzieniem składającym się z mieszanych składników jak np. pierogi ruskie które mają w środku twaróg, grzyby, cebulę, itp. większość pierogów w kuchnia rosyjska ma wszechstronne nadzienie będące efektem wymieszania wielu różnych produktów.

 

Typowe pierogi w kuchni rosyjskiej to bliny, pielmieni, pierogi ruskie. Wielką zaletą kuchni rosyjskiej jest powszechność jej przepisów, wszystkie gospodynie w Rosji znają je na pamięć a potrawy te cieszą się dużą popularnością wśród narodu..

Dodaj nowy komentarz do artykułu O kuchni z Rosji
Nick: