Dodany: 2012-01-23 12:21:48

Liść laurowyGotujemy długimi dniami, nocami, staramy się, żeby nasze dania, które przygotowujemy miały jak najlepszy smak i zapach tymczasem, kiedy próbujemy okazuje się, że to nad czym tyle pracowaliśmy nie ma smaku.

 

Według specjalistów pracujących w kuchni miejsca takiego jak choćby restauracja gdańsk, to o czym najczęściej zapominają gospodynie to zwyczajne, najprostsze, znane wszystkim od lat zioła i przyprawy, do których należy eksportowany na dużą skalę liść laurowy. To czym jest liść laurowy przekonał się każdy kucharz, który przygotowuje danie mięsne  zwłaszcza wieprzowinę, która idealnie współgra z liściem laurowym, który jak to mówią specjaliści zatrudnieni w miejscu takim jak restauracja gdańsk – nadaje potrawie charakteru.

 

Restauracja gdańsk stosuje wiele ciekawych połączeń z wykorzystaniem liścia laurowego właśnie. To, czy liść laurowy nada potrawie charakteru zależy więc wyłącznie od tego do czego zostanie on dodany i w jakim zestawieniu będzie on prezentowany, jeśli będzie to tak jak w przypadku menu jaki przygotowała restauracja gdańsk – wołowina i wieprzowina z sosem z dodatkiem liścia laurowego – liść laurowy nabiera swojego znaczenia,.

Dodaj nowy komentarz do artykułu Liść laurowy
Nick: