Dodany: 2012-01-23 11:05:21

Fasolka po bretońskuWielu z nas uważa ją za coś nie zjadalnego, inni uważają, że jest to prawdziwy przysmak. Mowa o fasolce p bretońsku, która podają coraz częściej w miejscach takich jak restauracja gdańsk, mimo, że jeszcze do niedawna uważano, że jest to przysmak bardzo spopularyzowany i nie nadaje się do porządnych, dobrych restauracji.

 

Zmianie uległo jednak takie spojrzenie na fasolkę po bretońsku, gdyż coraz częściej klienci dopytywali o ten właśnie przysmak. Restauracja gdańsk niejednokrotnie czyni z fasolki po bretońsku danie dnia, na które kusi się masa osób.

 

Fasolka po bretońsku to nic innego jak fasola lub bób w pomidorowej okrasie – zawiesistym sosie, najlepiej mocno pikantnym z dodatkiem chili lub tabasco. Restauracja gdańsk poleca swoją fasolkę po bretońsku wszystkim tym, którzy kochają dania meksykańskie, ponieważ mimo, że fasola jest robiona w tradycyjny, polski sposób, to częstokroć jej pikantność zbliża ja do potraw typowo meksykańskich. Restauracja gdańsk zawsze pyta swojego klienta jaki rodzaj pikantności jest przez niego dopuszczalny, tak by każdy dotarł to czego oczkuje..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Fasolka po bretońsku
Nick: