Dodany: 2012-01-23 10:47:11

Szparagi w sosie beszamelowymWielu z nas uważa, że niektóre potrawy są tylko dla osób o sporych wymaganiach – tak zwanym delikatnym i wrażliwy podniebieniu. To nieprawda, zwłaszcza, że niemal każda potrawa jest dziś do zrobienia przez nas samych w domu.

 

Do niedawna restauracja gdańsk była jedynym miejscem gdzie można było spróbować świeżych szparagów w sosie beszamelowym. To się jednak zmieniło. Dostęp do świeżych szparagów ma każdy z nas, a sos beszamelowy to nic trudnego – wystarczy znaleźć dobry przepis. Restauracja gdańsk serwuje swoim klientom szparagi w sosie beszamelowym jednak sos jest jedynie ozdobą tej potrawy, a nie głównym składnikiem, który przytłacza cały smak potrawy.

 

Restauracja gdańsk pilnuje by szparagi były zawsze kruche, chrupiące i delikatnie zarumienione, a sos beszamelowy musi mieć lekką choć wyklarowaną konsystencję. To ważne by danie przygotowane w miejscu jak restauracja gdańsk  zadomowiło się również w naszej – domowej kuchni, warto jednak korzystać z najlepszych wzorców przygotowania danej potrawy, by zachęcić do jej konsumpcji naszych najbliższych..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Szparagi w sosie beszamelowym
Nick: